• Voor België bel: +32 (0) 33 84 25 45   |   Voor Nederland bel: +31 (0) 850 65 52 65

Informatie betonherstel

Beton is als zichtbaar constructieonderdeel niet meer weg te denken uit onze architectuur. Maar beschadigd beton ontsiert vaak onze gebouwen en kan zelfs de veiligheid van gebruikers bedreigen.

Wanneer je niet tijdig ingrijpt met een structurele betonherstelling, breidt betonrot zich razendsnel uit. Dit leidt – naast het weinig fraaie uitzicht – op termijn onvermijdelijk tot stabiliteitsproblemen. Voor veilige en vakkundige betonherstellingen kunt u een beroep doen op SIR.

 

 
 

 

Meer informatie

Omschrijving

Betonreparatie is het herstellen van beschadigingen of onvolkomenheden in het beton. Bij betonreparatie zijn meerdere methodieken mogelijk. Men onderscheidt: handmatig repareren, injecteren en spuitbeton. Betonreparatie is het werk van specialisten. SIR heeft zich gespecialiseerd in betonreparatie, betononderhoud en betonbescherming.

Oorzaken

Onder invloed van de wisselwerking van indringend vocht en CO2, daalt de zuurtegraad van het beton. Beton zorgt van nature voor een passiveringslaag rondom het wapeningstaal. Wanneer deze passiveringslaag onder een pH van 9 daalt, spreekt men van carbonatie en begint het wapeningsstaal te roesten. Dit roest zet uit en waar het beton na verloopt van tijd scheurt tot er uiteindelijk stukken beton afbrokkelen.

Daarnaast hebben nog andere factoren een destructieve inwerking op het beton, zoals chlorides, zouten, zuren,… of bijvoorbeeld putcorrosie op het wapeningsstaal. Ook bij een onvoldoende wapeningsdekking, roest de wapening op termijn.

Wanneer je niet tijdig ingrijpt met een structurele betonherstelling, breidt betonrot zich razendsnel uit. Dit leidt – naast het weinig fraaie uitzicht – op termijn onvermijdelijk tot stabiliteitsproblemen.

Behandeling

Wij herstellen alle soorten betonoppervlakken zoals balken, kolommen, plafonds, vloeren, balkons, dorpels, trappen en kroonlijsten.

Bij betonherstellingen hanteren we de volgende werkwijze:
- onderzoeken van het betonoppervlak om aangetaste zones op te sporen
- afkappen van het beschadigd beton tot op de gezonde ondergrond
- volledig blootleggen van de verroeste wapeningsstaven
- vervangen of verstevigen van sterk aangetaste wapeningsstaven
- ontroesten van de wapening en aanbrengen van een cement gebaseerde betonstaalbeschermer
- reinigen van de ondergrond van de beschadigde gedeelten
- herstellen van de oorspronkelijke vorm van het betonoppervlak met een gemodificeerde, hydraulische betonreparatiemortel

Informatie

Dankzij onze jarenlange ervaring, het gebruik van de meest moderne en geavanceerde technologieën en technieken, en het engagement van ons hoogopgeleid personeel, is SIR de ideale partner voor het herstellen van beton.

Wilt u meer informatie klik dan hier.

Andere diensten van SIR