• Voor België bel: +32 (0) 33 84 25 45   |   Voor Nederland bel: +31 (0) 850 65 52 65

Informatie kabel- en leidingdoorvoeren

Kabel- en leidingdoorvoeren veroorzaken in vele gevallen lekkage. SIR is gespecialiseerd in het afdichten van deze doorvoeren. Dit is een niet te onderschatten zorgvuldige klus waarbij de kabels bijvoorbeeld gescheiden dienen te worden om het afdichtingsresultaat te kunnen garanderen. 

 

 

 

Meer informatie

Omschrijving

Het gaat hier meestal om leiding en kabel doorvoeren die van buiten naar binnen komen in kelders. Dit kunnen waterleidingen, verwarmingsleidingen, kabels enz. zijn. Zowel boven als onder water.

Deze doorvoeren zijn de zwakke plaatsen in een waterdichte kelder en hieraan dient zeer veel aandacht besteed te worden. Het zal gaan over twee gevallen, ten eerste de herstelling van een bestaande doorvoer die lekt, en ten tweede een nieuwe doorvoer preventief waterdicht maken.

De tweede zal in sommige gevallen niet watervoerend zijn en aldus ook gemakkelijker uit te voeren zijn.

Oorzaken

Oorzaken voor lekkage door de kabel- en leidingdoorvoeren zijn te grote gaten waarde kabels doorheen lopen maar ook het feit dat de kabels tegen elkaar door een opening zijn doorgevoerd. Hierdoor ontstaat ruimte tussen de kabels waardoor het water makkelijk kan binnendringen.

Behandeling

Ondergrondse kabel- en leidingdoorvoeren worden onder waarborg afgedicht met een gepatenteerde, blijvend plastische pasta.

Nadat de leidingdoorvoer en kabel(s) zijn gereinigd wordt er een rugvulling geplaatst op ca 15 centimeter uit de voorkant van de doorvoer. Vervolgens wordt er de pasta in de doorvoer geplaatst, tijdens het aanbrengen moeten de kabels onderling gescheiden worden zodat er product tussen de leidingen verwerkt kan worden. Nadat de pasta is aangebracht wordt er een toplaag aangebracht met een 2 componenten epoxy of herstelmortel.

Als laatste wordt er door SIR een plaatje geplakt als garantiebewijs voor uw doorvoer.

Informatie

Wilt u meer informatie over het afdichten van doorvoeren contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak, onderzoek en advies.

Andere diensten van SIR