• Voor België bel: +32 (0) 33 84 25 45   |   Voor Nederland bel: +31 (0) 850 65 52 65

Informatie injectietechnieken

Betoninjectie is een methode om scheuren en holle ruimten in een betonnen constructie of metselwerk te dichten. Bij injectie wordt onder gecontroleerde druk vloeistof in de opening geïnjecteerd.

Betoninjectie is precisiewerk, dat door deskundige medewerkers, met eigen materieel van SIR wordt uitgevoerd. Met deze methode wordt de oorspronkelijke sterkte van een constructie hersteld en/of wordt een eventuele lekkage gestopt.

 

 


 

Meer informatie

Omschrijving

Betoninjectie past men toe om scheuren in beton te vullen en zo lekkage van wanden en vloeren te stoppen. Betoninjectie past men ook toe om gescheurd beton weer aan elkaar te ‘lijmen’.

Gescheurd beton kan nagenoeg onzichtbaar worden hersteld door het injecteren van epoxyhars in de scheur. Omdat het doel van de reparatie en de oorzaak en aard van de scheurvorming nogal kunnen verschillen, zijn meerdere typen injectiemethoden en injectievloeistoffen beschikbaar.

Betoninjectie wordt ook gebruikt bij het repareren van scheuren in hout en natuursteen, onzichtbaar vastzetten van losliggende beton- of tegelvloeren, verlijmen van ankers, injecteren van grindnesten, injecteren onder water, injecteren van lekkages in kelders.

Oorzaken

Scheuren ontstaan, als de in een bouwdeel werkende krachten, spanningen, groter zijn dan die van de weerstand van het bouwdeel. Daardoor, als het bouwdeel scheurt, worden de ontstane spanningen afgebouwd. In vergelijking met de drukvastheid, is de trekvastheid van beton relatief gering. Dit geld in het bijzonder voor vers beton. De meeste scheuren ontstaan daarom door trekkrachten of buigtrekkrachten.

Er zijn meerdere oorzaken te benoemen die tot scheurvorming in een bouwdeel leiden:
• scheurvorming door gewicht, bijvoorbeeld transport of het eigengewicht van het gebouw.
• scheurvorming door krimp, beton krimpt tijdens het uitharden door warmteontwikkeling.
• scheurvorming door bewegingen in de ondergrond, zettingen, grondwaterfluctuaties.
• scheurvorming door thermische invloeden, zoninwerking (uitzet) en afkoeling (krimp).

Behandeling

Omdat het doel van de reparatie en de oorzaak en aard van de scheurvorming nogal kunnen verschillen, zijn meerdere typen injectiemethoden en injectievloeistoffen beschikbaar.

Herstel vindt plaats door onder gecontroleerde druk vloeistof in de opening te injecteren. Er zijn verschillende betoninjectie-methoden en -vloeistoffen. Afhankelijk van de soort en diepte van de schade en het doel van de reparatie (structureel versterken, elastisch afdichten, enz.) worden een bepaalde injectiemethoden en de meest geschikte injectievloeistof toegepast.

Het uitvoeren van betoninjectie is een klus voor specialisten. Een specialist van SIR zal een analyse moeten maken om daarna op de juiste plaatsen een betoninjectie uit te voeren.

Informatie

Dankzij onze jarenlange ervaring, het gebruik van de meest moderne en geavanceerde technologieën en technieken, en het engagement van ons hoogopgeleid personeel, is SIR de ideale partner voor het dichten van lekkages door middel van betoninjectie.

Wilt u meer informatie klik dan hier.

Andere diensten van SIR